Concepte-Estructural-bfo

Jita Kyoei

L’ésser humà necessita creure en alguna cosa per avançar. Tota activitat professional, artística o de qualsevol altra mena, necessita d’un substrat ètic o filosòfic en el qual recolzar-se que, al seu torn, condicionarà en gran mesura l’avaluació dels resultats i l’aplicació de les tècniques a emprar. “La concepció de la lesió, determina el gest terapèutic”. Si pensem en termes d‘ “un os respecte a un altre os” no manipularem de la mateixa manera que si (com nosaltres) pensem en “percudir sobre un teixit, per desencadenar un reflex neuro-circulatori”.

 

En el pla ètic, utilitzem (entre d’altres) el terme japonès “Jita Kyoei”, principi universal de l’”ajuda i beneficis MUTUS”. Tot allò que s’aprèn i es comparteix, repercuteix en el grup i en tots els individus que el componen i s’estableix un feed-back evolutiu constant. L’osteopatia és, entre altres coses, una ciència que estudia el moviment humà i les seves alteracions. Lògicament, els seus practicants haurien, idealment, d’estar en ressonància (diem bé en Ressonància) és a dir: en moviment evolutiu. Allò que dona sentit a una cèl·lula, és (al meu entendre) formar part d’un teixit, que formarà un òrgan el qual, al seu torn, formarà un sistema, fins esdevenir un ÉSSER.

 

A BFO volem que siguis a part d’aquest teixit, que ens ajudis per ajudar-te i créixer junts, que comparteixis amb nosaltres els teus dubtes i les teves descobertes i que trobis un grup d’amics a qui recórrer, però això sí: no t’oblidis de ser feliç!

 

Una abraçada

Javier Sánchez

Text inspirat pel llibre “Judo management”, del meu amic Ferran Agundez

Comparteix l'article