CE_1901_1

No hi ha dreceres

En certa ocasió, el director d’una escola d’Osteopatia em mostrava, orgullós, el manual de manipulacions per al genoll que s’ensenyaven al seu centre: Veu vostè? 46 manipulacions!! Quantes sap vostè…? Després d’uns instants, li vaig contestar: Només 3 …, però en totes les direccions de l’espai!

Qualsevol que em conegui, sap del meu respecte per tots els tipus d’abordatge de l’osteopatia -estiguin d’acord amb allò que jo practico o no: “tothom té una mica de raó”, diem als nostres cursos- però, lluny de buscar les diferències, vaig aprendre de la mà de Terramorsi a buscar les similituds i apreciar-les.

Una d’aquestes similituds és la necessitat de practicar i perfeccionar-se constantment, tot i sabent que aquesta tasca mai no finalitzarà del tot.

Cal coratge, honestedat, valentia i grans dosis d’humilitat per acceptar els nostres límits i intentar ampliar-los (recordeu que mai no trobem les lesions que no sabem corregir… de ben segur, la majoria de vosaltres mai posterioritzeu una lumbar, per exemple!).

La bona notícia -que n’hi ha- és que amb “treball” podeu assolir objectius impensables avui dia…però només amb feina; no hi ha dreceres! Sense un fil conductor podem caure fàcilment al parany de fer més i més cursos… però nosaltres no volem donar-vos un “receptari” de manipulacions sinó convertir-vos en “cuiners” capaços, en tot moment, d’”inventar”, si fos necessari , la manipulació idònia: aquí, ara i per a aquesta persona en concret.

A BFO creuem que l’Osteopatia és patrimoni de la humanitat i no de ningú en concret i intentem col·laborar formant osteòpates joves i creixent junts.

Una abraçada.

Comparteix l'article