Home_esquena_mà_terapeuta

El perquè d’un curs de semiologia osteopàtica

La creixent demanda dels serveis osteopàtics, comporta l’accés a les nostres consultes de pacients amb patologies cada vegada més diverses, en part, perquè sovint és més ràpid ser atesos per nosaltres, i també perquè es coneix cada vegada més el nostre treball i possibilitats terapèutiques .

Paral·lelament, l’espectre de malalties que poden ser ateses o no, es fa més extens, convertint-se poc a poc en un veritable repte professional: saber si el pacient ÉS PER NOSALTRES O NO.

Després de la demanda d’ésser acceptats com a terapeutes de primera intenció, s’amaga la necessitat de conèixer els límits de la nostra teràpia, i per a això hem:

Evitar tant sí ‘jugar als metges’. Efectivament, nosaltres no som traumatòlegs ni pediatres, ni ginecòlegs i el nostre diagnòstic ha de ser exclusivament osteopàtic (a menys que es tingui, naturalment, formació específica). El diagnòstic mèdic, correspon al metge! És ridícul, pretensiós i una fantasia creure que nosaltres anem a diagnosticar ‘un tumor a l’arrel del mesenteri’, per exemple, (vist en un examen).

La nostra força és el nostre raonament osteopàtic, i és en aquesta línia on (al nostre criteri) hem de treballar, formant-nos i reciclant constantment, per oferir, d’una banda, tractaments el més segurs possibles i, de l’altra, saber delegar en cas de necessitat al professional corresponent. Saber delegar, també fidelitza als nostres pacients.

Des d’aquesta perspectiva, la feina que ens proposa Jean Ricou, ens permet una visió exhaustiva de les patologies més i també de les menys freqüents però, no per això, menys importants, oferint-nos detalls diferencials (és un vertigen per a nosaltres o no, per exemple ) així com un repàs general, des de la visió d’un osteòpata amb 30 anys d’experiència en consulta i com a professor a Ginebra i a Bretagne ostéopathie.

Com li demanem, ens proposa el programa complet que va ser acceptat a Suïssa com un estàndard per a tots els osteòpates d’aquest país.

Podeu revisar part del contingut del curs (versió francesa) a: www.semiosteo.ch

Esperem veure-us els dies 13, 14 i 15 de desembre!

Bon estiu.

B.F.O.

Comparteix l'article