Semiologia Osteopàtica

Quan?

  • Seminari 1: 13/12/2019
  • Seminari 2: 14/12/2019
  • Seminari 3: 15/12/2019

Horari?

  • Matins, 9h a 13h
  • Tardes, 15h a 18h

On?

  • Col·legi Major Sant Jordi

Inscripció

  • Preu: 625 €
Semiologia_Estructural-bfo

Curs de semiologia adaptada a l’osteopatia impartit per Jean Ricou, fisioterapeuta i osteòpata. L’objectiu d’aquesta formació teorico-pràctica és aprendre a interpretar correctament el conjunt de dades que ens aporta el pacient amb la finalitat de determinar si estem davant d’un pacient potencialment osteopàtic o no.

 

Aquest curs de tres dies en semiologia adaptat a l’osteopatia de primera intenció té un format teorico -pràctic.

 

El seu contingut és fruit de més de vint  anys d’ensenyament d’aquesta matèria a Bretagne Ostéopathie -IFSO Rennes i a l’Escola de Osteopatía de Ginebra. Amb aquesta formació aprendrem com les preguntes simples i jeràrquiques, una anamnesi ben conduïda i proves clíniques precises ens permetran no només reconèixer els signes d’advertència, sinó, sobretot, millorar la seva gestió i eficiència terapèutica.

 

L’origen d’aquest curs està relacionat amb el fet que, en el moment del reconeixement de la professió de l’osteopatia, les autoritats sanitàries suïsses van imposar un examen de semiologia a tots els osteòpates en exercici, amb la finalitat de conciliar la lògica osteopàtica i el coneixement mèdic perquè aquesta prova fos útil.

 

El curs evoluciona al llarg dels anys i és un gran plaer per a mi compartir-lo amb tots vosaltres, a Barcelona.

Informació disponible a l’apartat descripció.

Informació disponible a l’apartat descripció.

Informació disponible a l’apartat descripció.

És fisioterapeuta i Osteòpata DO. Després d’exercir durant 10 anys en qualitat de fisioterapeuta, realitza els seus estudis d’osteopatia a l’Escola de Ginebra (1991-96), a la qual es dedica en exclusivitat des de fa més de dues dècades. Des de fa 10 anys, és professor de Semiologia osteopàtica a Bretagne Osteópathie.

Tots els cursos