Introducció a l’Osteopatia Cranial

Quan?

  • Seminari 1: 28-29/02 i 1/03/2020
  • Seminari 2: 8-9-10/05/2020
  • Seminari 3: 5-6-7/06/2020

Horari?

  • Matins, 9h a 13h
  • Tardes, 15h a 18h

On?

  • Col·legi Major Sant Jordi

Inscripció

  • Preu: Cada seminari 675 €
OSTEOPATIA-CRANIAL-bfo

Curs d’iniciació en manipulació cranial estructural que té l’objectiu d’optimitzar el tractament dels pacients dins l’esfera cranial. Es tracta d’una formació completa, basada en conceptes lògics en la recerca de les alteracions tissulars que es manifesten als quadres clínics. La transmissió d’aquesta forma de manipular se sustenta sobre aquest raonament intelectual al que s’afegeix el rigor gestual i la síntesi teòrica.

 

El curs s’estructura en tres seminaris, de tres dies cadascun, amb un terç de la formació dedicada al contingut teòric que es complementa amb realització tècnica i pràctica del temps restant. Cada seminari combina aquest pla de treball teoric-pràctic.

 

El curs està basat en la transmissió del gestual manipulatiu a partir del qual Gilles Boudéhen ha desenvolupat una pràctica osteopàtica diferenciada de la del concepte original de W.G. Sutherland, basada en el Moviment Respiratori Primari (MRP) i que Boudéhen sustenta sobre un model arquitectural i mecànic: la Tensegritat.

Bases gestuals i conceptuals, les “cortesies tisulars”, el balanç de les dues esferes, la tècnica de CO, tècnica del frontal amb deu dits i tècnica fronto-esfenoidal.

La cara, tests dels pilars i localització dels diferents ossos de la cara, diferents tècniques del frontal (deu dits, amb el palmell, etc.), tècniques de l’etmoides, tècniques del maxil·lar (unilateral, bilateral i intraossi) i tècniques zigomàtiques. Tècnica del palatí. Tractament per a la sinusitis, anòsmia y enuresi infantil.

Anàlisi dels temporals, anàlisi de las dues esferes temporals, anàlisi dels pivots del temporal, tècniques d’alliberament dels pivots del temporal. El tractament de les patologies de l’oïda en relació als temporals, acúfens, etc.

Osteòpata DO. Diplomat a les escoles d’osteopatia ATMAN (1992), de Ginebra (1995) i DU.UFR BICHAT, a París. Exerceix al seu gabinet, a Rennes, des del 1993.

Tots els cursos